Stichting Judo A-Zeven (JAZ) is een overkoepelende organisatie van verschillende judoclubs. JAZ is een initiatief van oud-wedstrijdjudoka’s Marco Oord, Edwin Steringa en Grietzen Bouma. Door de kennis, ervaring en inspiratie van deze drie judocracks over te brengen op de nieuwe talenten en met behulp van een groep enthousiaste clubtrainers (Deze Technische commissie bestaat uit de volgende trainers: Jurgen Lut, Veronique Akkermans, Wietse Hensema,Dries en John poelstra) en vrijwilligers, moet het doel bereikt kunnen worden.

Het doel van JAZ is aansluiting te krijgen bij de nationale judotop. Door de samenwerking tussen de verschillende judoclubs is onze selectie breed genoeg om in alle leeftijdscategoriën die aansluiting te vinden. Daarnaast vindt JAZ het erg belangrijk, zoveel mogelijk mensen plezier te laten beleven aan de judosport. Zo wordt er bijvoorbeeld een interne competitie georganiseerd voor beginnende judoka’s om op een leuke manier kennis te maken met judo als wedstrijdsport.

De wedstrijdjudoka’s van de betrokken clubs krijgen de mogelijkheid, zich op een snelle en professionele manier te ontwikkelen. Daarnaast probeert JAZ de judosport in het noorden een positieve impuls te geven door het organiseren van extra trainingen en deel te nemen aan teamwedstrijden, competities en andere activiteiten.

De gezamenlijke wedstrijdtraining van JAZ staat in het teken van wedstrijdtechnieken en -tactieken. Tevens worden er veel randori’s (wedstrijdjes) gedaan.

Voor actuele informatie over Judo A-7: http://judoa-zeven.nl

 

Leave a Reply